2016. április 11., hétfő

Medvehagymás kucsmagombás tészta


A kucsmagomba az egyik legelső gomba, ami tavasszal előbújik. Jóízű, aromás, érdemes jól átsütve fogyasztani. A medvehagyma igazi barátja, hiszen mind a ketten kora tavasziak és minden más kora tavaszi zöldséggel jó összhangot alkot (pl: turbolya, spenót). Én nem is nagyon fűszereztem túl, nagyon jó volt ez a természetes ízvilág ahogy volt.

Hozzávalók: (2 főre)

1 nagy marék kucsmagomba
1 csokor medvehagyma
1 fél fej vöröshagyma
tejszín

bors

A hagymát apró kockákra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük.
A gombát csak a készítés előtt mossuk meg és ha szükséges akkor elfelezzük vagy negyedekbe vágjuk a nagyobb példányokat. A hagymához adjuk és átpirítjuk a gombát.
Sóval és borssal ízesítjük majd felöntjük tejszínnel. Jól összeforraljuk, hogy megfelelő sűrűségű legyen és a legvégén hozzáadjuk a feldarabolt medvehagymát.
Kifőzzük a tésztát és tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails