2015. április 20., hétfő

Pudingos kocka



Ebben a sütiben nem csak az a jó, hogy sütés nélkül készül, hanem az is, hogy tetszőlegesen variálható. Mi most a vaníliás-epres változatot részesítettük előnyben, de jön a gyümölcs szezon és csak a képzeletünk szabhat határt. A pudingos réteget is egészen nyugodtan lehet más ízűre készíteni kedvünk szerint.
Én most nem is készítettem nagyon édesre, így egy nagyon kis könnyű, igazi tavaszi sütit fogyasztottunk el a hétvégén.
Nem mellékesen abszolút sikert arattam vele Bogónál (Ő nem annyira édes szájú), de a keksz, a puding, a tejszínhab na és megkoronázva az eperrel.... Telitalálat volt nálunk. :-)

Hozzávalók a kekszes réteghez:
20-25 dkg háztartási keksz
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum aroma

Hozzávalók a pudingos réteghez:
3 csomag vanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor (9-12 evőkanál)
1 liter tej

Hozzávalók a tetejére:
3 dl tejszínhab (ha nem cukrozott, akkor ízlés szerint cukor bele)
gyümölcs

A kekszes alaphoz egy akkora magasabb falú tepsit válasszunk, aminek az alját kitöltik a kekszek (sehol nem maradjon lehetőleg hézag).
A tejet a cukorral és a rum aromával összekeverjük, majd a kekszeket egy pillanatra megforgatjuk benne és a tepsibe sorakoztatjuk őket. Ami tej megmaradt azt szépen soronként rálocsoljuk a kekszre.
A pudingot megfőzzük a tasakon található utasítás szerint 1 liter tejben, ízlés szerint cukrozzuk.
Még forrón a kekszes alapra öntjük és félretesszük, megvárjuk amíg teljesen kihűl.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára (mert hidegen jó igazán és a keksznek is van ideje akkor megpuhulni) majd tálalás előtt felverjük a tejszínhabot, rásimítjuk és kirakjuk az eperrel a süteményt.
Kis kockákra szelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails