2015. április 14., kedd

Linzer


Sokszor szeretek új süteményeket kipróbálni, de sokszor jó a megszokott, a jól bevált régi receptekhez nyúlni. Most jöjjön egy ilyen recept, persze házi készítésű baracklekvárt használva hozzá. ;-)



Hozzávalók: 
25 dkg finom liszt
20 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás 

(sárgabarack) lekvár


Segítő kezecskék :-)



A liszthez adjuk a cukrot és egy csipet sót majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat is és alaposan összegyúrjuk a tésztát. 
Legalább egy órára a hűtőbe tesszük majd miután kivettük, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk (kb fél cm vastagságúra). Tetszőleges formára kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne nagyon piruljanak meg, mert viszonylag gyorsan megsülnek nem kell nekik sok idő (kb 10 perc elég is nekik).
Még melegen porcukorba forgatjuk a tészták tetejét és ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket.

Ez a recept az a fajta, ami másnapra lesz omlós, puha így ajánlatos dobozba tenni egy éjszakára legalább.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails