2014. július 31., csütörtök

Feta sajt krém grillezett paprikával



A szokásos "mitkenjünkakenyérre" kapcsán jöhetett létre ez a recept. :-) A feta sajtot nagyon szeretjük, a sült paprikát szintén és nagyon jól összepasszoltak mint ez utóbb kiderült! Az a kevéske, ami másnapra maradt belőle még finomabb volt, hiszen volt idejük összeérni az ízeknek még inkább és nagyon jó krémes állagú lett.
Nekem csípősen még jobban ízlett, de eredetileg nem úgy készítettem, az később került hozzá.
Friss zöldségekkel és pirítóssal, ropogós kenyérrel kiváló reggeli vagy vacsora is lehet belőle. Akár paradicsom, paprika töltésére is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
25 dkg feta sajt
kb 1,5 dl natúr joghurt
2 darab kápia paprika
őrölt bors
egy evőkanálnyi apróra szeletelt metélőhagyma

A paprikákat megmosom, szárazra törlöm, majd meggrillezem vagy megsütöm. (Akár szabad tűzön, akár a konyhában is grillezhetem - még a gázrózsa felett is meg lehet "pörkölni" egy spéci fogókával, hogy magunkat ne égessük meg vele - serpenyőben vagy a sütőben is akár. Ez utóbbi esetben érdemes egy kicsit megszurkálni a paprikát). A cél, hogy fekete legyen a paprikák héja, amihez nem is kell sok idő. Egy tálba téve, folpackkal lefedve hagyom 10-15 percet és ezután könnyen eltávolítható a héja. Kimagozom és nagyon apróra felkockázom.
A sajtot a joghurttal botmixerrel összekeverem. A joghurtot érdemes fokozatosan adagolni hozzá, így a megfelelő állagot is be tudjuk állítani.
Belekeverem (már nem botmixerrel) a paprikát, a metélőhagymát és frissen őrölt borssal ízesítem.
Tálalásig hűtőben tárolom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails