2014. május 20., kedd

Vöröslencse krém


Egy ízletes és nagyon egészséges krémet hoztam ami jó ötlet lehet akkor is ha fel szeretnénk dobni valami újdonsággal a szokásos  reggeli és/vagy vacsora repertoárt.
Kis kenyér falatkákra kenve remek előétel vagy vendégváró fogás is lehet egy pohár bor mellé akár.
Legjobb frissen, még aznap fogyasztani, mert másnapra hajlamos összeállni a krém.  (ezen egy újra turmixolás esetleg egy kevés olíva olaj tud segíteni ha abban a formában nem vagyunk elégedettek vele)


Hozzávalók:
kb 2/3-ad bögrényi vörös lencse
1 kis fej lilahagyma
olíva olaj

bors
őrölt római kömény
curry por


A vöröslencsét kétszeres mennyiségű vízben megfőzöm, egy kevés sóval ízesítem.
Ha az összes víz elfőtt róla és megpuhult (kb 20 perc) a lencse (ha mégsem, akkor egy kevés vizet még önthetünk hozzá) az apróra kockázott lilahagymával és a fűszerekkel valamint az olíva olajjal együtt alaposan összeturmixolom (vagy botmixerrel pürésítem) és ha kell, akkor egy pici vizet is adok hozzá.
Egy kis időre hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek és friss kenyérrel, zöldségekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails