2014. április 28., hétfő

Fehérrépa lángos


Nagyon megtetszett ez a recept amikor olvastam, bár voltak kétségeim, hogy ez valóban összehasonlítható-e a lángossal. Végül azt kell mondanom, hogy igen - pedig évente ha egyszer eszem lángost, akkor is lehet, hogy sokat mondok. Éppen ezért volt ez a recept csábító nekem. Lángos, de mégsem. Se liszt, se bő olaj, szóval nekem megtetszett. A kóstoláskor pedig még inkább.

Hozzávalók: (2 főre)
3 darab nagyobb méretű fehérrépa
1 tojás (szerintem elfért volna még 1 tojás, akkor lehet, hogy jobban összefogta volna)
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj a sütéshez
natúr joghurt és füstölt sajt a tálaláshoz

A fehérrépát meghámozzuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát (vagy nagyon apróra daraboljuk fel) és sóval, őrölt borssal ízesítjük majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást is és alaposan összekeverjük.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat és evőkanálnyi adagokat (érdemes lelapítani egy kicsit őket) halmozunk belőle. Mindkét oldalukat pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük őket a tálalás előtt.
Még melegen, reszelt sajttal és natúr joghurttal tálaljuk.

(recept: PaleoHedonisták)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails