2014. március 11., kedd

Paradicsomos halas tészta avagy gyors tésztavacsora



Sokszor előfordul, hogy tészta kerül az asztalra amikor valami gyorsan elkészíthető meleg vacsorát szeretnénk enni. Így történt ez a halas tészta is, ami tényleg extra gyorsan készül el.

Hozzávalók: (2 főre)
fél csomag széles metélt tészta
2-3 kis darab szardella filé (elhagyható)
1 doboz konzerv hal (jelen esetben szardínia, amit szálkamentesítve lett)
2 kis doboz paradicsom püré (kevés vízzel hígítva)
1 fél fej vöröshagyma
1 fél fej lila hagyma

bors
egy csipet szárított bazsalikom

A tésztát megfőzzük és amíg fő, addig elkészíthetjük a szószt.
Ehhez a hagymákat apróra kockázzuk, a halat szálkamentesítjük ha szükséges és apróra daraboljuk. Egy kevés olíva olajon megfuttatjuk a hagymát, majd a halakat is hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsom pürével és egy kevés vizet is adunk hozzá. Fűszerezzük, majd egy pár perc alatt összeforraljuk az egészet.
Ha megfőtt a tészta, akkor a szószhoz keverjük és egyből tálaljuk.
Ízlés szerint sajtot vagy petrezselymet is szórhatunk rá tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails