2013. szeptember 3., kedd

Padlizsánragus melegszendvics


Padlizsándömpingben vagyunk. Na nem bánom, mert imádom és mindig valami újdonságon töröm a fejem vele kapcsolatban vagy éppen ötletek után bogarászok. Az egyik örök kedvenc nálam.
Most egy gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes receptet hoztam ami vacsorára kiváló választás lehet ha csak egy kis időnk és kedvünk van a konyhában összedobni egy ízletes ételt. Kiváló választás lehet ez a recept.

Hozzávalók: (2-4 főre)
1 padlizsán
8-10 szem kis koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
4 teáskanál paradicsompüré

bors
szárított oregano
kevés víz
reszelt sajt a tetejére


A padlizsánt egészen apró kockákra vágjuk, besózzuk és egy pár percet állni hagyjuk. (az esetleg kifolyt keserű levet leitatjuk róla papírtörlővel). Kevés olajon hirtelen sütjük a padlizsánt majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot majd a fűszerekkel ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét is és egy kevés vizet öntünk hozzá (ha szükséges). Fedő alatt főzzük egy pár percig, amíg a paradicsom és a padlizsán is megpuhul, de ne főzzük szét.
A kenyér vagy zsemle szeleteket sütőben előpirítjuk (mindkét oldalát csak amíg egy kis színt kap) majd ráhalmozunk egy adag padlizsán ragut, megszórjuk reszelt sajttal és egy-egy szelet Jalapeno paprikát (konzerv-üveges) teszünk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.




1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Szuper-jól hangzik, be is vetem valamelyik nap vacsorára! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails