2013. augusztus 30., péntek

Csőben sült karfiol csirkemellel


Mondhatnám azt is, hogy a Dubarry-szelet és a húsmentes csőben sült karfiol keresztezése. Valahol a kettő között egy kis extrával megspékelve. De így van ez jól és nagyon finom! Az ötletet Fűszeres Eszter blogján tett kalandozásom adta, ott akadtam hasonló receptre, ahogy a szendvicses történetnél is.
Akár egy könnyű vacsorának is betudható, mert szerintem nem is igényel feltétlenül plusz köretet. A curry, ami különlegessé teszi, de nem tolakodó benne éppen csak egy picit pikánsabb lesz tőle, úgyhogy senki ne féljen tőle!

Hozzávalók: (2 főre)

1 kisebb (vagy esetleg fél) csirkemell 4-5 vékony szeletre vágva
1 kis fej karfiol nagyobb rózsákra szedve
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál natúr joghurt
1 tojás
4 szál újhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt

bors
1 kávéskanál curry
sótlan napraforgó mag a tetejére


A karfiolt enyhén sós (ízlés szerint egy kis ételízesítőt is használhatunk) vízben megfőzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét.
A csirkemellet felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk majd egy kevés olajon mindkét felét 2-2 perc alatt kicsit elősütjük. Egy tűzálló tálba fektetjük őket majd a megfőtt és lecsepegtetett karfiolt elrendezzük rajta.
A tejfölt összekeverjük a joghurttal és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a reszelt sajtot majd sóval, borssal és curryvel fűszerezzük. Ezt a tejfölös keveréket a karfiolra öntjük és alufóliával lefedve előmelegített sütőben sütjük. 20 perc elteltével levesszük róla a fóliát, megszórjuk a napraforgó maggal majd (fólia nélkül) további 10 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Szeletelés, tálalás előtt egy kicsit pihentetjük.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finom lehetett:)

teller-cake írta...

Nagyon jól hangzik és néz ki, azok a magok a tetején a sült sajttal...hmmmm...:-P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails