2013. május 6., hétfő

Pirított tökmagos hagymakrém


Nem kell sokat hozzáfűzni ehhez a recepthez, az egyszerű és nagyszerű kategóriába tartozik szintén. Az ropogós pirított tökmag és a sült hagyma párosa, amiket a finom fűszerek tesznek még illatosabbá....
Jó ötlet elkészíteni akkor is ha vendégváró falatokat szeretnénk készíteni, de nálunk reggeli vagy vacsora alkalmával is asztalra szokott kerülni.

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
10 dkg héj nélküli tökmag
olívaolaj

bors
őrölt kömény
borsikafű (szárított)

A hagymát megtisztítom, felkarikázom és egy nagyon kevés olajon egy teflon serpenyőben szép barnára pirítom. Sóval, egy kevés frissen őrölt fekete borssal, egy csipetnyi őrölt köménnyel és borsikafűvel ízesítem.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom, majd a kész hagymát aprítógépbe teszem (vagy botmixerrel pürésítem) és egy kevés olívaolajjal- a sűrűségét is be tudjuk állítani vele- pépesítem. A tökmagot is hozzáteszem és azért a végén, mert nem kell nagyon összedarálni. Úgy jó, ha nagyobb darabok is maradnak benne.
Friss kenyérrel, de akár pirítóssal is és sok zöldséggel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Elkészítettem, nagyon finom! :) Köszönöm a receptet! :)

Eszter írta...

De jó! Nagyon örülök! :-) Köszönöm a visszajelzést! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails