2012. szeptember 14., péntek

Sós-csavart ropogós, avagy az igazi sörkorcsolya



Valamilyen sósat szerettem volna összedobni a nyaralásból hazatérő családtagoknak és nagyon kevés időm volt rá. Nyilván nem jöhetett szóba egy hajtogatós pogácsa.... Ez a recept pont olyan volt, gyors, jó ropogós (ha nem vágjuk annyira vékonyra, akkor nyilván kevésbé lesz ropogós) és nem kell vele sokat bajlódni, a végeredmény pedig szuper finom. Kipróbáltuk és igaz az is, hogy a sörrel együtt tényleg jól tudnak korcsolyázni. :-)))
Szóval bátran ajánlom abban az esetben ha tényleg gyorsan kell készíteni valami finomat, de akkor is ha ráérősebbek vagyunk. :-) Másik nagy előnye, hogy szinte alig kell hozzá valami.
Sörkorcsolyára fel! :-)


Hozzávalók: 
80 dkg liszt
1,5 csomag élesztő
2,5 dl étolaj
3,5 dl sör
1,5 evőkanál só
1-2 tojás a kenéshez
szezámmag és lenmag a szóráshoz

A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát. A tetejét megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal, majd megfordítjuk a tésztát és a tojás fehérjével megkenjük majd megszórjuk a lenmaggal. Vékony csíkokat vágunk a tésztából (én ehhez a művelethez pizzavágót használtam, de egy derelyevágó vagy egy éles kés is megteszi) majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy megcsavarjuk a tészta csíkokat.
Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails