2011. december 13., kedd

Adventi hétvége Bécsben


Mindig feltöltődve jövök haza egy-egy kirándulásból és az aktuális városba, országba vagyok szerelmes. :-) Bécsben is volt már szerencsém járni és mindig elbűvöl a gyönyörűsége. Most azonban igyekeztünk olyan helyekre is elmenni, amiket máskor nem néztünk meg. Ilyen például a bolhapiac is (Linke Wienzeile a Kettenbrückengasse metrómegálló és a Pilgramgasse között), ami szombatonként nyitja ki kapuit és nem mondanám, hogy csak ócsaságok vannak, sőt! Igazi kincsek, régiségek, egyedi darabok, antikvitások is fellelhetők. Hangszerek, könyvek, ékszerek és még hosszasan sorolhatnám. Érezni a levegőben azt a régi illatot, biztosan tudjátok mire gondolok.



 Nem győzi az ember merre kapni a fejét, annyi a látnivaló... őszintén megmondom, hogy régebben egyáltalán nem csigázott fel ez a dolog (biztos ez is korral jár), de egy pár éve szeretek már vásárba is kijárni. Imádom a hangulatát. Ez azonban mégis más volt, egészen varázslatos, ajánlom mindenkinek, hogy látogasson ha arra jár.
Mi egyébként is szeretünk piacra járni amerre csak járunk, egészen más szemszögből látható az adott ország, város.

Azonban a Naschmarkt tartogat még ínyenceknek is meglepetést. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Azok az illatok...Péksütemény, hal, zöldség, gyümölcs, fűszerek, hús, sajtok... felsorolni sem lehet mennyi érdekesség, különlegesség található itt. Szegeden sajnos nincs ilyen és engem ez is ámulatba ejtett. De beszéljenek a képek:





Wasabi kánaán :-)













Természetesen Bécs belvárosát is körbejártuk és megízleltük a puncsokat, melynek igen széles a repertoárja. Mindenhol gyönyörűen kivilágított utcák, terek fogadtak minket és mosolygó arcokat láttunk csak a tömegben, ahol a karácsonyi illatot szinte szelni lehetett.
Ettünk sok finomságot. A karácsonyi vásárokban (mert ezekből is sokat fellelhetünk) is rengeteg ínyencséget árulnak. Burgonya lepényeket, papír vékony lángost, töltött krumplikat és természetesen bratwurst (a német gasztronómia legismertebb és legfinomabb jellegzetessége, a fehér thüringiai roston sült kolbász) amiket érdemes végigkóstolni.
Sajnos Szegeden nincs Nordsee étterem sem, pedig nagyon szorgalmaznám. Finomabbnál finomabb halas fogások és mindenféle tengeri finomság közül választhatunk. Holott gyorsétterem, mégsincs az embernek az az érzése, hogy egy hamburgeres gyorsétteremben eszik.


Kipróbáltunk egy török étkezdét is a Mariahilferstrasse-n, ahol természetesen helyi specialitást kóstoltunk meg. Birka és marhahúsból készült húspogácsát valamint egy zöldség tálat amin mindenféle húsmentes zöldséges finomság megtalálható volt.



Ezekből szerettem volna egy kis ízelítőt adni nektek, remélem tetszett és ajánlom és kívánom mindenkinek, hogy látogasson el és személyesen is tapasztalja meg a fent leírtakat. ;-)

3 megjegyzés:

Könyvlelő Kritta írta...

Fantasztikus lehetett a vásár, a bolhapiacra nagyon szívesen ellátogatnék, imádok a régiségek között nézelődni, sikerült is venni valamit, vagy az árak ott is a horror kategória, semmi alkudozás, mint mostanában az ecseri?
Az ételek is nagyon jól néznek ki. :)

Eszter írta...

Egy elfántot vettem (gyűjtöm őket), ami márványból készült. Persze alkudtam, sikerült a feléért megvenni, de még így is elég durva ára volt.

Gabi, a tortatanonc írta...

Veled együtt örültem annak, hogy Bécsben jártatok! Mindig élvezettel olvasom a blogodat, ez a beszámoló is nagyon ínycsiklandó lett! ...és nagyon, de nagyon vártam, hogy hazaérjetek! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails