2011. augusztus 30., kedd

Barackos-mandulás sütemény


Anyuék jöttek hozzánk vasárnapi ebédre és valami nagyon egyszerű sütit szerettem volna sütni, hogy mégiscsak legyen desszert, mert az úgy jó. Mivel hirtelen jött minden, ezért az otthon fellelhető alapanyagokat használtam csak, így született meg ez a könnyű, nyári és egyszerű sütemény.

Hozzávalók:
2 tojás

6 dkg porcukor
1 ek étolaj
1 ek langyos víz
6 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3-4 darab őszibarack (tetszőlegesen elkészíthető más gyümölccsel is)
szeletelt mandula a tetejére


A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor felét.
A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével.
A sárgájához hozzáadjuk az olajat és a vizet és jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény tojás fehérje habot és a lisztes keveréket a sárgájához, jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal.
Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és elrendezzük a tetején a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot. A tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

5 megjegyzés:

Petra írta...

Egyszerű, de nagyon finom. A közeli fotón szinte hívogat! :)))

Mrita írta...

Nagyon guszta, biztos nagyon finom volt és elfogyott mind.

M@rti írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki! ...és nagyon-nagyon megkóstolnám...

Kati írta...

Szívesen megkóstólnám.

Eszter írta...

Tényleg nagyon fini volt, puha tésztával és nem túl édes, könnyű.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails