2011. május 25., szerda

Uborkás-kapribogyós-burgonya saláta


Mostanában- hogy végre itt a jó idő -egyre sűrűbben esik jól valami könnyű (hideg) étel. Ez a saláta is így készült el. A megszokott majonézes burgonya saláta lett felturbózva egy kis savanyú uborkával és kapribogyóval. Verhetetlenül finom.

Hozzávalók: (2 főre)
6-8 db közepes méretű burgonya
2-3 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál majonéz
3-4 db kisebb savanyú csemege uborka (jó ropogós)
1 teáskanál kapribogyó
1 fél fej vöröshagyma


A burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm és amíg fő, addig összedarabolom az uborkát, a hagymát és a kapribogyót is egyészen apróra.
A tejfölt összekeverem a majonézzel, a sóval és feldarabolt hozzávalókkal.
A megfőtt, meghámozott burgonyát felkockázom, majd a majonézes keverékhez forgatom óvatosan.
Hűtőbe téve egy pár óra hosszára lehűtöm, addig az ízek is jól összeérnek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails