2010. december 16., csütörtök

Leveles tésztából rágcsálnivalók



A leveles tésztát azért szeretem, mert rengeteg ételhez felhasználható és sok finomság készíthető belőle. Nagy előnye, hogy készen kapható és van olyan változata is, amit még kinyújtani sem kell. Egyszerűen csak kiolvasztjuk és máris szabadon, tetszés szerint felhasználható. Ráadásul roppant gyorsan elkészül.
Amit most készítettem az kolbásszal és sajttal töltött pogácsa, valamint kis magvas és sajtos rudacskák.

Hozzávalók:
leveles tészta
kolbász kaikák
reszelt sajt
tetszés szerint magok
tojás a kenéshez

A fagyasztott leveles tésztát felengedjük, ha szükséges, akkor vékonyra nyújtjuk (én előre kinyújtott és feldarabolt lapokat használtam)
A töltött pogácsához a tésztából kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat, majd egy-egy korongra egy-egy kolbász karikát és egy csipet reszelt sajtot teszek. A pogácsa korong szélét megkenem a felvert tojással és ráhelyezek egymásik pogácsa korongot, majd a széleket alaposan összenyomkodom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Sajttal megszóróm a pogácsák tetejét és előmelegített sütőben megsütöm őket.
A rudakhoz a leveles tésztát megkenem a tojással, majd megszórom reszelt sajttal/magokkal és egy pizzavágó segítségével felcsíkozom. Pikánsabbá tehető ha fűszersóval megszórom őket a sütés előtt. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm őket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails