2010. december 21., kedd

Almával és sajttal töltött csikemell almás hagymaszósszal, hercegnőburgonyával


Ritkán készítek töltött húsokat. Helyesbítek. Eddig ritkán készítettem, de ezután sűrűbben fogok, mert nagyon finom és rengeteg változatban létezik. Már a készítés közben kitaláltam egy pár verziót.

Hozzávalók: (2 főre)
1 csirkemell
1-2 alma
pár szelet sajt
1 fej vöröshagyma
fűszerkeverék

Hozzávalók a hecegnőburgonyához:
6 db közepes méretű krumpli
1 tojás sárgája
tej vagy tejföl
margarin

szerecsendió

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd egy éles késsel egy kis zsebet vágunk a húsba. Ebbe tesszük majd a tölteléket.
Az egyik almát szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk és a vastagabb csíkokra vágott sajttal együtt a húsba töltjük. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük a felvágott végénél a húst.
Fűszersóval ízlés szerint besózzuk kívülről a húst.
A hagymát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk, a másik almát is szintén felkarikázzuk.
Egy sütőzacskó aljába tesszük a hagyma és alma szeleteket, majd erre tesszük a megtöltött húst. Egy kevés vizet, esetleg fehérbort önthetünk hozzá, majd lezárjuk a sütőzacskót és előmelegített sütőben megsütjük a húst. Amikor már készen van, akkor kivágjuk (óvatosan) a sütőzacskót és visszatéve kicsit megpirítjuk még a sütőben a hús tetejét.
Ha elkészült, akkor kiszedjük a megsült hagymát és almát a sütőzacskóból, botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés szafttal hígítsunk rajta.

A hercegnőburgonyához a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyapürét készítünk belőle a tejjel vagy tejföllel és a margarinnal. Sóval és egy kevés szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját is.
Csillagcsöves kinyomóból kis kupacokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd arany színűre megsütjük a burgonyát.

3 megjegyzés:

Foodafok írta...

Nagyon szép a blogod, és sok jó recept van rajta. Tartsd a színvonalat. Végig fogom böngészni blogodat. Gyanús vagy nekem. Csak nem szakácsként tevékenykedsz?

Eszter írta...

Örülök, hogy tetszik a blogom. Igyekszem nagyon. Abszolút csak hobbi szakács vagyok. Nagyon szeretek enni, főzni, alkotni, fotózni az ételt.
Remélem találsz még nálam jó dolgokat! ;-)

Foodafok írta...

Aki keres, az talál. Én is így jártam. Az az igazi hobbi, amit az ember szívből csinál. Téged egy turbó motor hajt, amibe a hajtóerő nem más mint egy csipet szeretet az ételek iránt, egy nagykanál ambició, jó pár szelet kitartás, egy köteg őserő. Ezt jól megkeverjük, majd egy éjszakára hagyjuk álmodozni egy kicsit. Ez reggelre jól összeérik, és már tálalhatjuk is blog formájában. Kihagytam valamit? ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails