2010. november 8., hétfő

Sárgaborsó leves kolbász chips-szel


Sárgaborsó leves újragondolva. Nem kell, hogy egyből a menza jusson eszünkbe! Egy kis felturbózás és máris más köntösben lehet tálalni ezt az ételt (is).

Hozzávalók:
20-25 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa apróra kockázva
1 babérlevél

bors
olaj
liszt
pirospaprika
kolbász

A sárgaborsót 1-2 órára beáztatom, majd felteszem főni a fokhagymákkal együtt anyi vízzel, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi.
Ha kezd puhulni a sárgaborsó, akkor hozzáteszem a répát és ízesítem a levest sóval, borssal, babérlevéllel.
A hagymát egy kevés olajon megpirítom, majd lisztet teszek hozzá és világos rántást készítek, melyre a végén pirospaprikát teszek. A leveshez keverem a rántást és készre főzöm.
Tálalás előtt a kolbászt felkarikázom és teflon serpenyőben ropogósra sütöm, ezzel tálalom a levest.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails