2010. november 21., vasárnap

Császár morzsa


Egy nagyon egyszerű "édesség", ami jól illik egy tartalmasabb leveshez második fogásként vagy abban az esetben is szuper étel, amikor csak valami édeset, de könnyűt ennénk. Nálunk is az utóbbi eset miatt került tegnap az asztalra a délutáni séta előtt.

Hozzávalók: (2-3 főre)
30 dkg búzadara
4,5 dl langyos tej
2 tojás
10 dkg cukor
5-10 dkg vaj
1 csipet só

A langyos tejhez hozzákeverem a cukor felét, majd beleöntöm a búzadarát és félreteszem.
Szétválasztom a tojásokat és a fehérjéből kemény habot verek.
A tojások sárgáját a cukor másik felével és egy csipet sóval habosra keverem.
Ha a búzadara kellőképpen megduzzat-felszívta a tejet-akkor összekeverem a tojások sárgájával, majd a kemény habbal is.
Felforrósítom egy teflon serpenyőben a vajat, majd beleöntöm a masszát.
Ha az alja már jól megpirult, akkor óvatosan (akr darabokban is) egy széles fejű fakanál segítségével megfordítom a tésztát. Össze is lehet darabolni a fakanállal, de a lényeg, hogy szép arany színűre süljön. Én szeretem, ha itt-ott kissé sötétebbre pirul.
Még melegen tálalom egy kis baracklekvárral és porcukorral megszórva.
A tojások

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails