2010. október 19., kedd

Málnás muffin


Mi történik azzal a málnával, amit tévedésből (figyelmetlenségből) veszünk ki a mélyhűtőből és csak a felolvasztás után vesszük észre? A hajtépés után következik a lenyugvás és a gondolkodás fázisa. Hogy ne vesszen kárba, így egy finom málnás muffin készül belőle. A receptet kitaláljuk, már egyébként is készült volna, így elérkezett az idő. A végeredményről annyit, hogy nem egy napokig rakosgatós sütemény, mert nem is maradt belőle.

Hozzávalók: (12 darabhoz)
16 dkg málna (mert ennyi maradt belőle, miután Bogó elcsemegézte)
17 dkg liszt
3 dkg zabpehely
14 dkg cukor
12 dkg puha margarin
1 pohár málnás (mert csak ez volt itthon) joghurt
2 tojás
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a joghurtot is. Belekeverjük a felolvasztott (de biztosan nagyon finom friss eperrel is) epret, majd óvatosan összekeverjük ezt a masszát a lisztes keverékkel.
Papírral bélelt muffin tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails