2010. október 12., kedd

Hagyma(krém)leves cipóban


Mostanában nem nagyon készítettem ezt a levest, nem is tudom miért, valahogy mindig volt valami más. Pedig milyen finom... és egyszerű elkészíteni is. És úgy szeretem elkészíteni, hogy turmixolok rajta egyet, de csak annyira, hogy krémes állaga legyen, de legyenek benne hagyma darabkák is.
Ha nem cipóban tálalom, akkor kis toast kenyérre teszek egy kevés reszelt sajtot, majd megsütöm a sütőben és azzal kínálom a levest.
Aki nem szereti tejszínnel, az nélküle is elkészítheti, úgy is finom.

Hozzávalók:
6-8 fej vöröshagyma
olaj
1 csapott ek liszt

bors
ételízesítő
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
cipó a tálaláshoz

A hagymákat megtisztítom és felkarikázom. Egy kevés olajon megfonnyasztom, majd ráteszem a lisztet és felöntöm a borral. Jól összekeverem, majd annyi vizet teszek hozzá, ami bőven ellepi. Ízesítem és amikor felforrt, akkor hozzáöntöm a tejszínt is és puhára főzöm a hagymát.
Botmixerrel pürésítem egy kicsit a levest és ha kell, akkor egy kevés vizet adok hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
A cipók tetejét levágom, kiszedem a belsejét és sütőben megpirítom egy kicsit, majd ebben tálalom a levest.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails