2010. szeptember 15., szerda

Tonhalas kukoricás saláta


Ez egy olyan recept, ami magában, akár húsok mellé vagy kennyérre kenve (mi másra, mint pirítósra :-) ) is ehető, de stílusosan a saláta nevet kapta. Jól behűtve a legjobb fogyasztani.

Hozzávalók:
1 tonhal konzerv
1 kukorica konzerv
1 kisebb fej lilahagma
tejföl
majonéz

pár csepp citromlé

A tonhalat összetörjük, majd összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával és a nagyon apróra vágott lilahagymával. Pár csepp citromlével és sóval ízesítjük.
A tejföl és a majonéz is hozzá kerül, ezekből ízlés szerinti mennyiséget tegyünk bele. Én például jobban szeretem, ha kicsit tejfölösebb, de ettől fogva egy kicsit folyósabb is az állaga.
Tegyük hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails