2010. szeptember 13., hétfő

Mogyorókrémes álom muffin


Ez a muffin még-még-még finomabb, mint az előző, amit készítettem, pedig attól is el voltam ájulva. A kisfiam extra adag tejszínhabbal kérte :-) de nekünk így is jó volt, hogy csak dekorációként szerepelt rajta.
Langyosra hűlve a legjobb szerintem, amikor is a 2 réteg között lévő mogyorókrém még kicsit folyós benne. hmm...

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
1/2 cs sütőpor
1 csipet só
2 csapott ek kakaópor (lehet cukrozott, instant is)
15 dkg puha margarin
15 dkg cukor
2 tojás
10-10 dkg mogyorókrém
2-3 ek tej

A margarint félig megolvasztjuk a mikróban, majd a cukorral habosra keverjük a robotgép segítségével. Beledolgozzuk egyenként a tojásokat is, majd a robotgépet félretéve egy fakanállal belekeverjük a masszába a mogyorókrémet is.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a kakaóporral összekeverjük. Kis adaokban a mogorókrémes masszához adjuk a lisztet és összekeverük a tésztát. 2-3 evőkanál tejjel hígítjuk.
A kis papírokkal bélelt sütőformába kanalazunk a tésztából a forma feléig. Ide pedig 1-1 kis kanál mogyorókrém kerül, majd a maradék tésztát elosztva a formákba, kb 3/4-ig töltjük meg őket.
200 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük a muffinokat. Ha langyosra hűltek, akkor a tetejüket megkenjük még mogyorókrémmel és tejszínhabbal a tetején melegében fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails