2010. szeptember 2., csütörtök

Görög husi sültburgonyával és joghurtos salátával


Az ötlet, hogy ez legyen az ebéd abból jött, hogy 2 hete Mátrafüreden nagyon finom gyrost ettünk. Jobban mondva gyros tál volt. Így történt, hogy nem a hagyományos tzatzikivel került nálunk sem tálalásra és nem is szalmakrumplival ettük. A végeredmény nagyon jó lett és nem is gyros így már, hanem inkább a fűszerezése miatt lett a görög husi névre kersztelve.

Hozzávalók:
40 dkg sertés comb apróra kockázva
8-10 db burgonya
1 kicsi fej káposztának a fele
3 db paradicsom
1/2 piros húsú paprika
2 szál zöldhagyma
1/2 fej lilahagyma
1 kis doboz joghurt
joghurtos salátaöntet (por)
Gyros fűszekeverék
olaj a sütéshez
1 ek margarin

A húst befűszerezzük, miután apró kockákra vágtuk, majd félretesszük.
A burgonyát is apróra kockázzuk.
Amíg a hús pácolódik, addig elkészítjük a salátát. ehhet a hozzávalókat felkockázzuk. A hagymákat apróra, a többi zöldség pedig kicsit nagyobb darabokra vágjuk. A joghurtos salátaöntet port összekeverjük a joghurttal, majd ráöntjük a zöldségekre és hűtőbe tesszük a salátá a tálalásig.
A húst egy kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés margarint hozzáadva addig főzzök, amíg meg nem puhul. (víz adható hozzá, ha elfőtt a leve.) A végén egy kevés szaftot hagyhatunk a húsnak.
Amíg a húst sütjük, a krumplit is elkezdhetjük sütni, így egyszerre leszek majd készen és melegen tálalható az étel a hideg, ropogós salátával.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails