2010. szeptember 27., hétfő

Borsos mustáros pácban érlelt tarja burgonyával, mártással és zöldfűszeres paradicsom salátával


Ezt az ételt grillezve is el lehet készíteni. Mi is így terveztük, de sajnos az időjárás közbeszólt. Viszot sütőben elkészítve is kifogástalan lett.

Hozzávalók:
4 szelet tarja
1 cs borsos mustáros grillpác
1 dl olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
8 db közepes méretű burgonya
30-40 dkg koktélparadicsom
1 szál zöldhagyma
1 cs zöldfűszeres salátaöntet (ehhez 3 ek olaj)
fél dl vörösbor a hús sütéséhez

A húst a borsos mustáros fűszerrel bepácoljuk és pihentetjük egy kicsit.
Ez idő alatt elkészíthetjük a salátát, amihez a koktél paradicsomokat cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és elkészítjük hozzá a zöldfűszeres salátaöntetet, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.
A burgonyákat meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk.
A bepácolt hús szeleteket egy tepsibe helyezzük, ráhelyezzük a húsokra a hagyma szeleteket, majd a burgonya gerezdeket is köréjük tesszük. Ez utóbbit sózhatjuk, borsozhatjuk is ízlés szerint. Aláöntjük a vörösbort és ugyanannyi vizet is, majd alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 2 órás sütési idővel számoljunk. Ha már a hús nagyjából megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát és megpirítjuk a tetejét is.
Ha túl sok szaft lesz, akkor egy kanál segítségével merjül le a húsról és ebből a léből 1 evőnakál liszttel jó kis mártást készíthetünk hozzá, esetleg egy kis tejszínnel is felturbózhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails