2010. július 3., szombat

Sajtos csirke


Sokan úgy is ismerik ennek az ételnek a nevét, hogy csirketorta, de ennek is ezer féle variációja van. Bár ez tortának nem mondható, mivel nem emeletes. Engem jelenleg most ez a verzió csábít el. Én 3 féle sajtból készítettem el: trappista, edami és maasdamer.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg natúr vajkrém
30-40 dkg sajt reszelve
fél dl tejszín
2 tojás
liszt

bors

A húsokat elvágom hosszában, ha túl vastagok. Sózom, borsozom majd megforgatom a lisztben, a tojásban, végül a reszelt sajtban, amit jól rá is tapogatok a csirkére. A vajkrén egyik felével kikenem a tál alját, abinen majd megsütöm és erre helyezem a husi szeleteket. Egymás mellé fektetem őket (de ha nem fér el, akkor mehet 2 sorban is)a tetejére öntök egy pici tejszínt, majd előmelegített sütőben először alufóliával letakarva, majd az utolsó 15 percben fólia nélkül megsütöm kb: 50 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails