2010. július 22., csütörtök

Aszalt paradicsom



Sok olyan finom étel van, amihez hozzávaló az aszalt paradicsom. Nagyon ízletes, igazi ínyencség és egyszerű házilag is elkészíteni.

Hozzávalók:
paradicsom


A paradicsomokat félbe vágom és kikaparom a belsejéből a magokat egy kiskanál segytségével. Egy tálcára helyezem a paradicsomokat, majd jól megsózom őket (ez tartósít is)
Amikor nagy meleg van, akkor lehet az erkélyen, udvaron, ablak párkányban is szárítani egy vékony anyaggal tetakarva. Rossz idő esetén a sütőben is lehet szárítani, nagyon alacsony hőfokon (kb: 70-80 fokos sütőben) Bár kevesebb ideig tart így (8-10 óra, de sütőtől függ és érdemes kitámasztani a sütőajtót, hogy a gőz távozni tudjon) az aszalás, de jó időben kint is elvégezhető a szabadban, 2 nap alatt körülbelül megszáradnak a paradicsomok.
Ha elkészült, akkor kis üvegekbe tehetjük, szorosan egymás mellé téve a paradicsomokat. Olíva- és síma napraforgó olajjal fele-fele arányban töltsük meg az üveget, majd hűtőben tároljuk. Lehet ízesíteni fokhagymával, oreganoval, rozmaringgal vagy más fűszernövénnyel ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails