2010. június 27., vasárnap

Tejfölös tárkonyos karalábé leves


Igazából tejfölös karfiol levest szerettem volna készíteni, de nem találtam szép karfiolt a boltban és már nem volt időm máshol megvásárolni, így karalábé került a bevásárló kosárba helyette. Ezért variáltam is a kívánt karfiol leves recepten ha már karalébé lett helyette. A végeredmény szeritünk nagyon finom lett.

Hozzávalók:
2 db karalábé
2 db répa
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 ek liszt

bors
tárkony
1/2 citrom leve


A karalábét és a répát apró kockákra vágom. A répát egy kevés olajon megfutattom (így nagyon szép színe lesz majd a levesnek), az egészben hozzátett hagymával együtt. Hozzáteszem a karalábét is majd felöntöm vízzel, ízesítem sóval, egész borssal, egy pici ételízesítővel és tárkonnyal. Ha felforrt, akkor behabarom a liszttel elkevert tejföllel és hozzáadom a fél citrom levét. Addig főzöm kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails