2010. június 28., hétfő

Habos túrós pite


Egy nagyon finom, túrós sütemény... Nagyon omlós tésztával, puha túrós krémmel a tetején. Kell ennél több??? Jó sok falat belőle, más semmi! :-)

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg zsír (lehet margarin is, de zsírral az igazi)
20 dkg liszt
5 dkg cukor
2 tojás sárgája

A tetejére:
25 dkg túró
15 dkg cukor
2 kávéskanál vanília aroma (vagy egy fél rúd vanília belseje, úgy még finomabb)
3 tojás
1 evőkanál tejföl
 A kenéshez: baracklekvár

A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy kevés tejföl adható hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.
Lisztezett deszkán tepsi méretűre (25x35) nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Baracklekvárral megkenjük a tésztát.
A tetejére a túrós krémet is összeállítjuk, amihez a túrót a cukorral, a vaníliával, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük (jó szolgálatot tehet a botmixer). Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás (én hozzátettem a tésztából kimaradt 2 tojás fehérjét is) kemény habját. Ráöntjük a tésztára, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük

Tipp:
Aki szereti reszelt citrom héjat is tehet a krémbe.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails